Drobės patalynės išpardavimas, 40% nuolaida. Spauskite čia!

Kaip išvalyti čiužinį nuo šlapimo?

Nelaimingų atsitikimų pasitaiko, ir nesvarbu, ar tai būtų naminio gyvūnėlio, vaiko, ar suaugusiojo šlapimo dėmės ant čiužinio, jas išvalyti gali būti sudėtinga. Tačiau, taikydami tinkamą metodą, galite veiksmingai išvalyti čiužinį ir užkirsti kelią ilgalaikei žalai ar nemaloniems kvapams. Šiame straipsnyje supažindinsime jus su geriausiais šlapimo iš čiužinio valymo būdais, taip pat aptarsime, kaip svarbu naudoti neperšlampamas paklodes, kad išvengtumėte nelaimingų atsitikimų ateityje.

1 žingsnis: veikite greitai

Kuo greičiau susigriebsite valyti šlapimo dėmės, tuo lengviau jas išvalysite. Ant čiužinio patekęs šlapimas gali įsigerti giliai į jo sluoksnius, todėl gali atsirasti nemalonus kvapas ir atsirasti pelėsis. Taigi valymo procesą pradėkite kuo greičiau.

2 veiksmas: šluostykite, netrinkite

Pradėkite šluostyti pažeistą vietą švariu, sausu audiniu, kad susigertų kuo daugiau šlapimo. Netrinkite vietos, nes taip skystis gali dar labiau įsigerti į čiužinį. Švelniai spauskite šlapimu pažeistą vietą, kad drėgmė įsigertų į šluostę. Taip vis kartokite naudodami vis naujas šluostes, kol matysite, kad daugiau skysčio pašalinti jau neišeina.

3 žingsnis: naudokite acto tirpalą

Actas yra fantastiškas natūralus valiklis, ypač šlapimo dėmėms valyti. Jis padeda neutralizuoti kvapą ir suskaidyti šlapimo sudedamąsias dalis. Norėdami paruošti acto tirpalą, sumaišykite lygias baltojo acto ir vandens dalis purkštuve.

  • Šlapimu suteptą vietą gausiai apipurkškite acto tirpalu.
  • Leiskite tirpalui pastovėti apie 10-15 minučių, kad jis suardytų dėmę ir kvapą.
  • Švaria šluoste dar kartą nuvalykite pažeistą vietą ir pašalinkite skysčių perteklių.

Iš pradžių actas gali būti stipraus kvapo, bet jis išnyks, kai išdžius, be to, jis daug veiksmingiau neutralizuoja kvapus, o ne juos maskuoja.

4 žingsnis: naudokite valgomąją sodą

Valgomoji soda yra puiki natūrali dezodoravimo priemonė, kuri gali padėti sugerti drėgmę ir kvapą. Kai nuvalysite didžiąją dalį acto tirpalo, gausiai pabarstykite buvusią dėmę sodos sluoksniu.

Leiskite sodai nusėsti bent 8 valandas, o geriausia - per naktį. Kuo ilgiau ji stovės, tuo geriau sugers likusią drėgmę ir kvapą.
Kai soda jau bus spėjusi veikti, išsiurbkite ją su dulkių siurblio antgaliu. Įsitikinkite, kad siurbiate kruopščiai, kad pašalintumėte visus miltelius. Šis veiksmas ne tik padeda panaikinti kvapą, bet ir užtikrina, kad čiužinys visiškai išdžiūtų. Todėl ant čiužinio nesiveis pelėsis.

5 veiksmas: vandenilio peroksidas įsisenėjusioms dėmėms

Ypač įsisenėjusioms dėmėms pašalinti vandenilio peroksido, valgomosios sodos ir indų ploviklio mišinys gali padaryti stebuklus. Purkštuve sumaišykite 1 puodelį vandenilio peroksido, 3 valgomuosius šaukštus valgomosios sodos ir kelis lašus indų ploviklio.

  • Šį mišinį užpurkškite ant šlapimo dėmės ir palikite 15-20 minučių.
  • Nuvalykite vietą švaria šluoste ir leiskite jai išdžiūti.
  • Visiškai išdžiūvus čiužiniui, išsiurbkite visus likusius likučius.

Vandenilio peroksidas yra galingas valiklis, tačiau būkite atsargūs jį naudodami ant spalvotų audinių, nes jis gali balinti tam tikras medžiagas. Jei nerimaujate, pirmiausia išbandykite nedideliame, nepastebimame plote.

6 veiksmas: išdžiovinkite čiužinį gryname ore arba naudokite ventiliatorių

Labai svarbu, kad po valymo čiužinys visiškai išdžiūtų. Jei viduje lieka drėgmės, gali atsirasti pelėsis ir grybelis, o tai gali sukelti papildomų problemų. Atidarykite langus, kad pagerėtų oro srautas, arba naudokite ventiliatorių, kad pagreitintumėte džiovinimo procesą. Jei įmanoma, išneškite čiužinį džiovinti į lauką saulės šviesoje, nes UV spinduliai padeda naikinti bakterijas ir neutralizuoti kvapus.

Užkirskite kelią būsimiems nelaimingiems atsitikimams: naudokite neperšlampamas paklodes

Išvalyti šlapimą iš čiužinio nėra smagi užduotis, ir nors daugumą dėmių įmanoma išvalyti, geriau užkirsti joms kelią dar prieš atsirandant. Štai čia praverčia neperšlampama čiužinio apsauga - neperšlampančios paklodės.

Vandeniui atsparūs čiužinių užvalkalai arba apsaugos veikia kaip barjeras tarp čiužinio ir bet kokių kitų skysčių. Jie skirti išlaikyti čiužinį sausą, net jei įvyktų nelaimingas atsitikimas, todėl juos būtina turėti namuose. Ypatingai jeigu turite vaikų, naminių gyvūnėlių ar vyresnių žmonių, kuriems šlapimas nelaiko.

Neperšlampančių paklodžių privalumai:

Užuot rūpinęsi nuodugniu čiužinio valymu, po nelaimingo atsitikimo galite lengvai įmesti neperšlampamą paklodę į skalbimo mašiną.

  • Ilgesnis čiužinio tarnavimo laikas: čiužiniai yra didelė investicija, o šlapimo dėmės laikui bėgant gali pabloginti jų kokybę. Neperšlampamas užvalkalas padeda prailginti čiužinio tarnavimo laiką, nes apsaugo jį nuo drėgmės.
  • Hipoalerginės savybės: daugelis neperšlampamų apsaugų taip pat padeda sumažinti alergenų, pavyzdžiui, dulkių erkučių, kurios klesti šiltoje ir drėgnoje aplinkoje, kiekį. Saugodami čiužinį švarų ir sausą, galite miegoti sveikesnėje aplinkoje.

Čiužinio valymas nuo šlapimo gali atrodyti bauginantis ir varginantis procesas, tačiau naudodami tinkamus metodus galite veiksmingai pašalinti ir dėmes, ir kvapus. Svarbiausia veikti greitai, naudoti natūralius valymo tirpalus, pavyzdžiui, actą ir sodą, ir užtikrinti, kad čiužinys gerai išdžiūtų. Kad ateityje išvengtumėte šių rūpesčių, apsvarstykite galimybę įsigyti neperšlampamą čiužinio apsaugą, kuri apsaugos jūsų čiužinį ir ilgus metus išlaikys jį gaivų.