Drobės patalynės išpardavimas, 40% nuolaida. Spauskite čia!

Kodėl verta atsisakyti pižamos?

Didelę dalį gyvenimo skiriame miegui, tad labai svarbu rasti patogiausią, efektyviausią ir maloniausią būdą pailsėti, atgauti jėgas. Vienas iš būdų – pasirūpinti patogia patalyne, sukurti jaukią ir ramią atmosferą miegamajame. Miego kokybei įtakos turi ir čiužinys, ir kambario temperatūra bei daugybė kitų veiksnių, bet ar kada susimąstėte apie pižamos vaidmenį ir kas būtų, jei jos atsisakytumėte?

Aprangos svarba miego metu

Iš tikrųjų tai, ką dėvite miegodami, yra labai svarbu. Ideali pižama ar naktiniai marškiniai turėtų būti ne tik laisvi, patogūs, laidūs orui, bet ir beveik nejuntami. O kita alternatyva – miego drabužių apskritai atsisakyti. Žinoma, tai tinka ne visiems, tačiau tikrai turėtumėte išmėginti miegoti nuogi.

Visų pirma, nuogumas yra natūralus, nors šiuolaikinis žmogus nuo jo yra kiek atpratęs. Antra, miegant be drabužių nėra papildomo audinio sluoksnio, tad oda patiria mažiau trinties, niekas nevaržo judesių, oro srautų judėjimo. Vasarą miegoti be pižamos bus vėsiau, o pasirinkę satino patalynę galėsite mėgautis jos vėsa visų kūnu.

Kodėl naudinga miegoti nuogam?

Galima rasti daugybę argumentų, tačiau iš tikrųjų miegoti be pižamos yra tiesiog patogiau. Jūsų kūnui bus lengviau palaikyti optimalią temperatūrą, greičiau atsipalaiduosite ir užmigsite. Toks miegas yra tikras atokvėpis odai, kuri per dieną patiria trintį nuo drabužių, spaudimą. Švelnus odos sąlytis su patalu gali veikti ir kaip masažas, pagerinti kraujotaką.

Galima rasti įvairių nuomonių apie miegą be drabužių. Jose teigiama, kad pižamos atsisakymas padeda jaustis gaiviau, palengvina intymių vietų priežiūrą ir net padeda reguliuoti hormonus ar didina medžiagų apykaitą. Žinoma, norint tai patvirtinti reikėtų išsamių tyrimų, tačiau geriausias būdas atrasti „nuogo“ miego naudą – tiesiog išbandyti.

Be to, poroje miegoti be drabužių gali būti naudinga ir dėl įvairių psichologinių priežasčių: taip galite sustiprinti tarpusavio ryšį, sugrąžinti santykiams aistrą. Pižamų atsisakymas padės priprasti prie savo nuogo kūno, labiau pasitikėti savimi prieš partnerį, užmegzti artimesnį tarpusavio emocinį ryšį.

Kodėl verta atsisakyti pižamos? | Patalynė | Nostra.lt

Kaip užtikrinti higieną ir komfortą?

Žinoma, jei nuspręsite atsisakyti pižamos, tam turite truputį pasiruošti. Geriausiai miegui tiks natūralaus audinio patalynės užvalkalai, kurie būtų švelnūs odai. Daugeliui itin patinka medvilnės satino patalynė, tačiau galima rinktis ir flanelę, drobę, perkelį. Natūralus pluoštas užtikrins patogumą, nes jis yra švelnus ir malonus liesti, greitai sugeria drėgmę (pavyzdžiui, prakaitą) ir ją išgarina.

Atsisakius miego aprangos, patalynę skalbti rekomenduojama kiek dažniau nei įprastai. Čia taip pat atsiskleidžia privalumai, kuriais pasižymi medvilninė patalynė – jos skalbimas paprastas, galima rinktis aukštesnę temperatūrą.

Ar visi gali miegoti nuogi?

Internete galima rasti įvairių apklausų rezultatų, kuriose teigiama, kad skirtingose šalyse nuogi miega iki 30 proc. žmonių. Jų pasirinkimą, žinoma, lemia daugybė veiksnių, tačiau yra keletas atvejų, kai patogių miego drabužių vis dėlto nereikėtų skubėti atsisakyti.

Turintiems itin jautrią odą, gali būti patogiau miegoti su pižama. Miegant nuogam oda daugiau liečiasi prie patalynės, o tai gali ją sudirginti. Taip pat atsisakyti pižamos nerekomenduojama ir tiems, kas nakties metu dažnai keliasi, vaikšto ar lunatikuoja – tai gali padidinti nepatogių situacijų riziką, kai jus be drabužių pastebės kiti šeimos nariai ar kaimynai. Žiemą ar kai tenka miegoti žemoje temperatūroje, geriausia rinktis šiltą natūralaus audinio pižamą, kuri net tik suteiks jaukumo, bet ir padės greičiau sušilti bei užmigti.

Visgi daugeliui žmonių patinka miegoti nuogiems ir jie tame įžvelgia daugybę privalumų. Jei dvejojate, tiesiog išmėginkite tai ir galėsite įvertinti, kaip miegoti jums patogiau. Tačiau visada rinkitės kokybišką patalynę iš natūralaus pluošto ir pasirūpinkite tinkama jos priežiūra.

Susijusios prekės