Drobės patalynės išpardavimas, 40% nuolaida. Spauskite čia!

Patalynės nauda odai ir plaukams

Miegas – tai ne tik poilsis kūnui, bet ir natūrali grožio priemonė. „Grožio miegas“ – šį posakį tikriausiai yra girdėję visi, tačiau retas susimąsto, kad miegas išties turi tiesioginės įtakos mūsų išvaizdai. Jei norite švytėti grožiu, turite ne tik gerai išsimiegoti, bet ir pasirinkti tinkamą patalynę. Ar žinote, kad patalynė taip pat gali padėti puoselėti odos ir plaukų grožį? Skaitykite ir sužinokite, kaip ir kokią patalynę rinktis.

Jūsų odai reikia poilsio

Miego metu oda atsinaujina, todėl labai svarbu netrikdyti šio proceso. Dėl to geriausia rinktis natūralaus pluošto, švelnaus audinio patalynę, pavyzdžiui, medvilnės satiną, šilkinę ar bambukinę patalynę. Ji puikiai praleidžia oro srautus, tad ir oda galės kvėpuoti, o natūralios antiseptinės savybės padeda išvengti odos sudirgimo ir alerginių reakcijų. Itin venkite sintetinių audinių – juose kaupiasi drėgmė, todėl susidaro palanki terpė plisti mikrobams, kurie gali pakenkti ir jūsų odai.

Ypatingą dėmesį skirkite pagalvės audiniui – jis turėtų būti itin glotnus, puikiai priglusti ir nesudaryti raukšlių. Mūsų veido odai tenka atlaikyti sunkiausius išbandymus (nuo makiažo iki atšiaurių oro sąlygų), todėl ji yra jautresnė, o trintis gali ją lengviau pažeisti. Švelni natūralaus pluošto patalynė geriausiai tiks jūsų odos poilsiui ir padės puoselėti grožį.

Antra vertus, jei nepasirūpinsite tinkama patalyne, galite sulaukti priešingo rezultato. Prastos kokybės patalynės užvalkalai gali sukelti odos paraudimą, niežulį, paskatinti dermatitą ar spuogų atsiradimą. Rizikuoti tikrai neverta!

Kaip pasirūpinti plaukais miego metu?

Jei manote, kad plaukams patalynė neturi jokios įtakos, labai klystate. Skirtingi audiniai gali plaukus tausoti arba padaryti nemažai žalos. Čia galioja ta pati taisyklė – rinkitės natūralaus pluošto patalynę, kuri greitai sugeria drėgmę ir ją išgarina. Kuo greičiau pašalinti drėgmę yra labai svarbu, nes dėl jos plaukai tampa lengviau pažeidžiami.

Patalynės nauda odai ir plaukams | Patalynė | Nostra.lt

Kaip ir oda, plaukai kenčia dėl trinties, todėl geriausia rinktis švelnaus, glotnaus, minkšto audinio patalynę. Šiurkščių audinių reikėtų itin vengti, nes nuolatinė trintis miego metu gali sukelti galiukų skilinėjimą, lūžinėjimą ar net plaukų slinkimą. Jei norite, kad plaukai žvilgėtų ir būtų sveiki, miegui rinkitės satino patalynę ar mako satino patalynę – ji pasižymi puikiomis savybėmis ir yra itin glotni. Slidus pagalvės užvalkalo paviršius padeda išvengti plaukų susivėlimo miego metu, o tai kartu sumažina ir plaukų pažeidimo tikimybę.

Grožio miego paslaptys

Miegas išties padeda mums pailsėti ir atgauti jėgas, tačiau kartu atsigauna ir mūsų organizmas. Geras ir kokybiškas miegas yra be galo svarbus mūsų išvaizdai (ir grožiui), tačiau negalima pamiršti, kad miegodami susiduriame su aplinkos veiksniais. Vienas jų yra patalynė, kurios netinkamas pasirinkimas gali turėti rimtų pasekmių ne tik grožiui, bet ir savijautai ar net sveikatai.

Jei norite išmiegoję pabusti žvalūs ir puikiai pailsėję, investuokite į aukštos kokybės patalynę. Svarbiausia rinktis natūralaus pluošto užvalkalus, o jūsų odai švelnumą užtikrins medvilnės satinas ar bambukinis audinys. Patalynė iš natūralaus audinio puikiai sugeria drėgmę ir greitai ją išgarina, nes yra laidi orui. Ji pasižymi puikiomis hipoalerginėmis savybėmis, o tai sumažina alerginių reakcijų ar odos sudirgimo tikimybę, taip pat sudaroma mažiau palanki terpė mikrobams.

Kokybiškam miegui puikiai tiks ir jūsų odą bei plaukus puoselės mako satinas – tai itin aukštos kokybės audinys iš natūralios medvilnės. Mako satinas pasitinka gaiva ir žavi neprilygstamai švelniu paviršiumi, puikiai priglunda. Išsirinkite savo mako satino patalynės komplektą mūsų parduotuvėje ir mėgaukitės tikru grožio miegu – miegoti tokioje patalynėje vienas malonumas ir kūnui, ir sielai.

Susijusios prekės