Drobės patalynės išpardavimas, iki 40% nuolaida. Spauskite čia!

Rankšluosčiai vaikams

Auginant vaikus, tėvams tenka spręsti daugybę rebusų, o vienas jų – kokie rankšluosčiai vaikams labiausiai tinka. Savo mažyliams norime paties geriausio, tačiau ne visada brangiausias rankšluostis yra tas, kuris geriausiai pasirūpina mažylio oda. Rinkoje siūlomas itin platus vaikiškų rankšluosčių pasirinkimas, tačiau neverta išlaidauti ir vaikytis spalvų ar įmantrių dizainų. Maudynės bus smagios ir malonios, jei vaikui parinksite aukštos kokybės, minkštą, natūralaus pluošto rankšluostį.

Kokiomis savybėmis privalo pasižymėti rankšluosčiai vaikams?

Kalbant apie tekstilę, svarbiausiu prioritetu turėtų būti mažylių saugumas, tad vaikui tinkamas rankšluostis turėtų pasižymėti tam tikromis savybėmis. Trumpai aptarsime į ką svarbiausia atkreipti dėmesį ir kodėl tai yra svarbu.

Minkštas rankšluostis vaikams bus ne tik malonesnis, bet ir saugesnis. Mažylių oda yra jautresnė, o po maudynių gali būti lengviau pažeidžiama, greičiau sudirgti. Dėl to rankšluosčiai vaikams turėtų būti minkšti, švelnūs, hipoalaerginiai. Geriausia rinktis vonios tekstilę iš aukštos kokybės pluošto, pavyzdžiui, šukuotinės medvilnės. Nepamirškite ir to, kad vaiko rankšluostį reikės skalbti daugybę kartų, tad audinys turėtų būti atsparus ir išsaugoti savo savybes skalbimo metu.

Vaikiškų rankšluosčių dizainas dažnai yra pervertinamas. Tėvai mano, kad spalvingas, gyvūnų ar superherojų elementais puoštas rankšluostis palengvins maudynes, tačiau iš tikrųjų vaikai maudytis dažniausiai nemėgsta būtent dėl šiurkštaus ir nemalonaus rankšluosčio prisilietimo. Taigi, rankšluosčio dizainas dažniausiai suteikia tik trumpalaikį susižavėjimą maudynėmis, o jei norite užtikrinti patogumą ilgam, ieškokite kokybės ir natūralaus pluošto.

Rankšluosčio sugeriamumas taip pat yra labai svarbus. Kokybiškas vaikiškas rankšluostis turėtų greitai absorbuoti drėgmę nuo odos paviršiaus švelniu prisilietimu. Puresni rankšluosčiai geba sugerti daugiau vandens, o puikiu sugeriamumu išsiskiria tokie pluoštai kaip medvilnė, bambukas. Tuo tarpu sintetiniai rankšluosčiai savo savybėmis natūralaus pluošto gaminiams prilygti negali.

Jei planuojate atostogauti prie jūros ar praleisti dieną prie ežero, jums pravers greitai džiūstantis rankšluostis. Mažyliai itin mėgsta maudytis atviruose vandens telkiniuose, tačiau išlipus į krantą juos šiluma turėtų apgobti rankšluostis. Deja, kai kurie jų nespėja išdžiūti ir naudojant pakartotinai vietoje šilumos pasitinka nemaloniu šalčiu bei drėgme.

Rankšluosčiai vaikams | Rankšluosčiai | Nostra.lt

Paprasta priežiūra yra dar viena naudinga vaikiško rankšluosčio savybė. Ne paslaptis, kad mažieji išdykėliai tikrai nėra pamišę dėl švaros, tad jų rankšluosčius, patalynę ir drabužius skalbti tenka tikrai dažnai. Atkreipkite dėmesį į rankšluosčio priežiūros ir skalbimo rekomendacijas. Patogiausia rinktis tokią tekstilę, kurią galima skalbti skalbyklėje, nebijančią aukštesnės temperatūros.

Kuo vaikiški rankšluosčiai skiriasi nuo skirtų suaugusiems?

Mes, suaugusieji, taip pat mėgstame švelnumą, minkštumą ir šilumą, tačiau prireikus galime ir pakentėti. Vaikai šiuo klausimu yra gerokai mažiau pakantesni, tad kompromisų būti negali. Be to, labai svarbu, kad mažylis jaustųsi patogiai tiek maudynių metu, tiek po jų – tai padeda suformuoti gerus asmeninės higienos įpročius.

Geriausia rinktis ekologiškus natūralaus pluošto rankšluosčius, kurie nesukelia alerginių reakcijų ir nedirgina jautrios vaikų odos. Puikiai tiks medvilnė ar bambukas, o taip pat ir šių pluoštų mišinys - bambukiniai rankšluosčiai, kuris sujungia gerąsias savybes. Atkreipkite dėmesį rankšluosčio sertifikavimą. Vaikų oda gali būti jautresnė, tad patariama pirkti OEKO-TEX® STANDARD 100 sertifikuoto audinio tekstilę, kurios apdirbimo procese nenaudojama kenksmingų medžiagų.

Trumpai tariant, jei kalbame apie natūralią aukštos kokybės tekstilę, iš tikrųjų didžiausias skirtumas tarp rankšluosčių vaikams ir suaugusiems yra... dydis! O mūsų parduotuvėje rasite itin platų rankšluosčių dydžių ir spalvų pasirinkimą. Atraskite mūsų asortimentą, kuriame lengvai išsirinksite vonios tekstilę visai šeimai už labai patrauklią kainą!

Susijusios prekės